Seaton Grove, B13
Extension | Alteration | Refurbishment

This 3 bed semi-detached property required functional remodelling that improved the ground floor layout as a whole for the use of a young family. Primarily the focus was on the Kitchen / Dining space, while also enlarging the Living area and resolving these spaces to become open plan. Owing to the angle at which the house was built, the footprint takes on a slightly unusual shape which is used as an advantage in the new eccentrically shaped extension as it explores shapes with light and structural sculpture. Large Patio doors help to physically and visually extend the open-plan Living and Dining to the outdoors. The slightly set-back location of the Kitchen ties well with a naturally secluded portion of the larger than average front garden for outdoor activity.

GRUHE Architects is the trade name of Gruhe Ltd. Company no 6567399                                                                                                                          ©