Weymoor Road, B17 - Project 4
Extension 

This traditional 1930’s semi-detached property required a self contained ground floor unit within the footprint of the existing garage. At the frontage, the extension was designed to mimic the existing bay of the Dining room in order to add character to the house as a whole while also adding floor area. The existing Porch space was extended outwards to facilitate a new door into the new unit while retaining a secure common access. The unit was intended to house a Study area (within the new bay), Bed space, Kitchenette and Ensuite. For added flexibility, the unit was also connected (via the main house kitchen) to the rest of the property. Externally, the sloped roof was designed to incorporate a triangular glazed feature to encourage light into the deep plan.

GRUHE Architects is the trade name of Gruhe Ltd. Company no 6567399                                                                                                                          ©